trešdiena, 2018. gada 30. maijs

Fiskālās atbildības cerības


Padomē ir vairāki kārtīgi driving force (virzošais spēks) biedri. Ar trakām un labām idejām, ko vēl Padome var labu izdarīt. J Jau labu laiku ar cerīgām acīm raudzījāmies Nīderlandes kolēģu virzienā, kas čakli un spējīgi vēlēšanu ciklā īsteno politisko partiju fiskālās politikas "izcenojuma" darbus. Jā, labs darbs ar pāri par 200 darbinieku lielu fiskālo iestādi. Labi, te taisnībai jāsaka, ka – tā ir izņēmuma fiskālā padome, kurai ir šāds spēks. Pārsvarā šie fiskālie "suņi" ir nelieli, bet nikni. Nu gluži, kā mēs. J

Un šis gads ir vēlēšanu gads, un tik ļoti gribējās arī mums spēt mēģināt aicināt politiskās partijas "saciparot" savus nodomus nākamajiem četriem gadiem. Ar šo ierakstu tik vēlējos teikt, ka … kļūstu par nelielu optimisti, jo visas tās partijas (un to nav maz, un tās nemaz nav mazas), kas jau atsaucās intervijām ar Padomi – ir gatavas šim darbam. Vismaz ir labi nodomi un gatavība rēķināt, cik varētu maksāt tas vai cits nodoms nākamajiem četriem gadiem gan budžeta izdevumu, gan budžeta ieņēmumu pusē.

Mēs esam aicinājuši partijas iesniegt aizpildītās anketas līdz 7.augustam, un līdz ar to ir cerība, ka jau augusta otrā pusē varēsim sabiedrībai piedāvāt tehnokrātisku apkopojumu par to, cik fiskāli atbildīgi ir nākamās Saeimas pretendenti.

Paldies partiju pārstāvjiem par atsaucību un arī par to laiku, kuru viņi veltīs šai anketai. Rītdien noslēdzas interviju posms, un sākas partiju patstāvīgais darbs pie anketas. Aicinām visas partijas, neskatoties uz to, vai sanāca laiks intervijai, aizpildīt un iesūtīt mums aptaujas anketu. Jebkuri jautājumi par tās aizpildīšanu no mūsu puses tiks atbildēti.

Kopā ir nosprausts labs mērķis – pēc iespējas mazināt populismu solījumos. Lai izdodas!
Ar sveicieniem,
Dace
P.S. Visa informācija par politisko partiju aptauju pieejama šeit.